"КРИМ ЈЕ УКРАЈИНА" Бајден: Никада нећемо признати руску анексију

Novosti online

26. 02. 2021. у 16:04

КРИМ ЈЕ УКРАЈИНА Бајден: Никада нећемо признати руску анексију

Џо Бајден / Фото АП

АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден изјавио је данас да ће Сједињене Америчке Државе и даље подржавати Украјину и сматрати Русију одговорном за "агресију на Крим", као и да никада неће признати руску анексију Крима, саопштила је данас Бела кућа.

- Пре тачно седам година, Русија је прекршила међународно право, норме по којима модерне државе граде међусобне однесе. САД и данас подржавају Украјину, као и од почетка овог сукоба. На ову суморну годишњицу потврђујемо једноставну истину: Крим је Украјина- рекао је Бајден.

Како је рекао, САД ће и даље сматрати Русију одговорном за "агресију у Украјини" и наставити да цене револуцију грађана Украјине у којој су се, као је рекао, суочили са снајперском ватром на Мајдану.

- САД и даље верују у обећање Украјине и подржавамо све оне који раде на мирној, демократској и просперитетној будућности своје земље- навео је Бајден.

(Танјуг)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Goran

26.02.2021. 16:26

Ко о чему, (к**ва) Бајден о поштењу. Какво бре међународно право Бајдене, шта радиш у Сирији, шта радиш у Ираку, шта радиш на Космету? Шта је са УН резолуцијом 1244? Шта је са Кумановским споразумом? Шта је са повљеом УН-а? Шта је са Хелсиншким споразумом? Шта је са НАТО уговором? ПОСТОЈИ ЛИ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО КОЈЕ БАЈДЕН НИЈЕ ПРЕГАЗИО? Нема Бајден никакво морално право да прича о међународним законима!!!!

dobrovoljac

26.02.2021. 16:29

koga jos briga koju oblast ta trula,propala,korumpirana amerika sa zastarelom vojnom tehnikom i posrnulom ekonomijom priznaje ili ne .Pa ovi nikako da shvate da je njihov voz prosao , to je isto kao kad ti bivsa zena prigovara u kojoj kafani trosis pare .

Pajko

26.02.2021. 16:58

У реду је Бајдене. Ја вама не признајем што сте присвојили привремено изнајмљену Аљаску. Да вратите Острва Хавајцима, Техас и Калифорнију Мексиканцима, Флориду Кубанцима а остало Индијанцима. Тек тада причајте о међународном праву.

Vo Nguyen Giap

26.02.2021. 17:01

Vidi ti to. Novoustoličeni tzv. predsednik SAD, Sesil B. Dementni se javio da pročita sa ceduljice, ono što mu je napisala Hilari Rodam uz asistenciju Nensi Falusi, pardon Pelosi. Dakle, po međunarodnom pravu je kada ministarka SAD M. Olbrajt izjavi 1998. god.: "Srbija nema pravo na Kosovo (KiM), jer ga je okupirala 1912. godine"? Takođe, u skladu sa međunarodnim pravom je oduzimanje Krima RF, 1954. godine, shodno dekretu GSKP SSSR, N.S. Hruščova? Da nije Hruščov sproveo demokratski refendum 1954. god.? Državni udar iz 2014. je po međunarodnom pravu? Sad bi cionisti da mobilišu slovensko stanovništvo u ostatku Ukrajine, da ratuju protiv Rusa. Međutim, ništa od planirane mobilizacije. Prebacite neke ISIL-ovce ili one vaše Šiftarčiće u Ukrajinu, možda to pomogne? Da se poziva na međunarodno pravo jedan američki cionista (Lenjinista-Trockista), nakon što ga je stotinama puta pogazio? Sin (Hanter) mu je međunarodni kriminalac, koji je umešan u aferu pljačke Naftogasa u Ukrajini. Svašta. Kako to cinično kažu globalisti iz EU: "Zakasnili ste, točak istorije se pomerio".

Ivan

26.02.2021. 17:06

Пре тачно седам година, Русија је прекршила међународно право, норме по којима модерне државе граде међусобне однесе. САД и данас подржавају Украјину, као и од почетка овог сукоба. На ову суморну годишњицу потврђујемо једноставну истину: Крим је Украјина- рекао је Бајден. Prevod: Пре skoro 22 годинe, NATO је прекршиo међународно право, норме по којима модерне државе граде међусобне однесе. САД и данас подржавају terorizam, као и од почетка овог сукоба. На ову суморну годишњицу потврђујемо једноставну истину: Kosovo је Srbijа!

Vatro Marx

26.02.2021. 17:27

Najveci agresor i rasizam na svijetu su SAD. To je licno tvoj problem da se ti tako ponasas prema Russiji, prikraju si tvoje karijere, mozes da se izjasnjavas koko tebí odgovara niko ti nemoze zabraniti.