НАВАЉНИ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР ВАН МОСКВЕ: Није познато која колонија је у питању

Танјуг

26. 02. 2021. у 13:57

НАВАЉНИ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР ВАН МОСКВЕ: Није познато која колонија је у питању

Фото Танјуг

ШЕФ руске Федералне казнене службе Александар Калашњиков потврдио је да је руски опозиционар Алексеј Наваљни пребачен у затворску колонију ван Москве где треба да одслужи казну од две и по године затвора, преноси ТАСС.

Агенција наводи да је Калашњиков саопштио да у казненој колонији коју није именовао, нема опасности по безбедност или здравље Наваљног и да ће он тамо имати прихватљиве услове.

- Наваљни ће бити задржан у потпуно прихватљивим условима. Ако то пожели, биће укључен у производне активности - рекао је Калашњиков, преноси ТАСС.

Агенција наводи да је суд у Москви заменио условну казну Наваљном због случаја Ив Рошер стварном затворском казном због вишеструких кршења казнених услова, а московски градски суд је 20. фебруара потврдио пресуду и она је тада ступила на снагу.

Адвокат Наваљног је јуче рекао да је руски опозиционар пребачен у затвор изван Москве, а руски медији су наговестили да ће Наваљни, који је привремено био у најстроже чуваном затвору у Москви, бити пребачен у објекат на западу Русије, преноси ТАСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)