МЕРКЕЛОВА УПОЗОРАВА: У трећем смо таласу, пажљиво ублажавати мере

Танјуг

23. 02. 2021. у 18:11

НЕМАЧКА се налази у трећем таласу пандемије корона вируса, упозорила је данас канцеларка Ангела Меркел обраћајући се посланицима њене конзервативне Хришћанско-демократске уније.

МЕРКЕЛОВА УПОЗОРАВА: У трећем смо таласу, пажљиво ублажавати мере

Фото Танјуг-АП

"Сада смо у трећем таласу", преноси Ројтерс да је рекла Меркел, позивајући се на два неименована извора са састанка.

Према наводима саговорника агенције, Меркел је нагласила да би било какво ублажавање мера закључавања, уведених крајем прошлог мешлог месеца и продужених до 7. марта, морало да се спроведе постепено и пажљиво.

"Не можемо да приуштимо да имамо успоне и падове", навела је Меркел, сугеришући да жели да се било какав повратак у нормалан живот спроведе пажљиво и да се избегне поновно закључавање ако број случајева опет почне да расте.

Затварање свих предузећа, чије се пословање не сматра неопходним за живот грађана, и контроле на границама са Аустријом и Чешком, где су се појавила жаришта повезана са заразнијим сојем вируса, помогли су Немачкој да смањи број новооболелих од корона вируса.

Међутим, спорије спровођење вакцинације и ризик од избијања великих жаришта сојева вируса, који се брзо шире и који су већ откривени у Немачкој, могли би да отежају ублажавање рестриктивних мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)