РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ПЛАНИРАЈУ ВЕЛИКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ: "Запад 2021" ће бити круна стратешке сарадње две братске земље

Новости онлине

22. 02. 2021. у 15:36

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ПЛАНИРАЈУ ВЕЛИКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ: Запад 2021 ће бити круна стратешке сарадње две братске земље

Фото: Салингер Игор/Аермедиа.цом

ПОМОЋНИК министра одбране Белорусије Олег Воинов информисао је стране дипломате да ће ове године бити одржане војне вежбе са Русијом „Запад 2021“, саопштила је прес-служба војног ресора.

Воинов је одржао брифинг у Минску са војним аташеима на тему „Актуелна питања војне политике и развоја Оружаних снага Белорусије“.

- Главни догађај ове године биће заједничке стратешке војне вежбе „Запад 2021“ које ће бити одржане, како у Белорусији, тако и у Русији - наводи се у саопштењу, објављеном на телеграму Министарства одбране.

Осим тога, Воинов је указао да је, у оквиру оперативно-стратешких војних вежби ОДКБ „Ратно братство - 2021“, планирано да се на територији Русије одржи „Неуништиво братство 2021“, у Таџикистану „Сарадња 2021“, „Потрага 2021“ и „Ешалон 2021“.

Како су саопштили у прес-служби, током брифинга је саопштен став Белорусије о потреби „конкретних и хитних акција на повратак конструктивној међународној сарадњи у интересу јачања међународне и регионалне безбедности и конкретних мера за њихову реализацију“.

Војне вежбе „Запад 2021“ ће бити одржане од 10. до 16. септембра под руководством начелника генералштабова Русије и Белорусије. Маневри ће се одржати на територији обе државе.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)