ЛУКАШЕНКО ПОБЕДНИК! Тихановска признала: Изгубили смо битку

Novosti online

21. 02. 2021. у 14:16

ЛУКАШЕНКО ПОБЕДНИК! Тихановска признала: Изгубили смо битку

Новости

БЕЛОРУСКА опозиција је „изгубила улицу“, изјавила је кандидат за председника Белорусије Светлана Тихановска у интервјуу „Le Temps“.

- Морам да признам да смо изгубили улицу, немамо могућности да се боримо са насиљем режима против демонстраната. Они имају оружје, имају силу, тако да, у овом тренутку, чини се да смо изгубили. Знам да су Белоруси уморни од тога да се плаше - рекла је Тихановска.

Фото: ЕПА

Према њеним речима, становници Белорусије су очекивали брзо решавање политичке ситуације, али „повратак демократији“ је захтева више времена, него што се очекивало.

Она је додала да је стратегија опозиције, да се „боље организују како би се вршио стални притисак на режим, све док људи поново буду спремни да изађу на улице, можда, у пролеће“.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Тихановска. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

eks

21.02.2021. 18:03

Kada ne prodje plan zapadnjaka, onda njihovi korisni idioti postaju toalet papir. To se upravo sada dešava Tihanovskoj. Ostaje samo da čeka kada će njeni sponzori ići u toalet . Ona će svakako biti upotrebljena .