КРЕМЉ: НАТО нас приморава да се заштитимо од њихових агресивних потеза

Novosti online

20. 02. 2021. у 13:48

КРЕМЉ: НАТО нас приморава да се заштитимо од њихових агресивних потеза

Фото: АП Пхото/Павел Головкин

НАТО нас гледа као противника и приморава нас да активирамо рад на заштити од његових агресивних потеза, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- НАТО гледа на Русију као на противника. НАТО константно помера и јача своју војну инфраструктуру у непосредној близини наших граница. Због тога нас НАТО непрекидно приморава да активирамо рад на сопственој заштити од агресивних потеза Алијансе - рекао је Песков новинарима.

Он је додао да је Русија заинтересована за успостављање добрих односа и са ЕУ и са Америком, да улаже знатне напоре на том плану али да не види да је то обострано.

- У последње време уопште не видимо да постоји та узајамност - закључио је Песков.

Подсетимо, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг рекао је да Европа и Сједињене Америчке Државе заједно треба да штите постојећи светски поредак за који изазов представљају Русија и Кина – оне покушавају да „прекроје правила у складу са својим интересима“.

- Европа и САД треба да штите постојећи светски поредак, који оспоравају ауторитарни режими Кине и Русије, који покушавају да измене правила у складу са својим интересима - рекао је Столтенберг на Минхенској конференцији за безбедност, која се одржава виртуелно.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)