ДОЧЕКАО ЈЕ И ИСПРАТИО ТРАМПА, ПРОМЕНИО 3 ПРЕМИЈЕРА: Мачак Лари јуче прославио 10 година у Даунинг стриту (ВИДЕО)

Новости онлајн

16. 02. 2021. у 22:18

МАЧАК Лари је јуче прославио 10 година у Даунинг стриту 10, а деценија за њим била је поприлично бурна: под његовом "владавином" су била три британска премијера, дочекао је и испратио Трампа, преживео корону...

ДОЧЕКАО ЈЕ И ИСПРАТИО ТРАМПА, ПРОМЕНИО 3 ПРЕМИЈЕРА: Мачак Лари јуче прославио 10 година у Даунинг стриту (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Оно што се током протекле деценије није променило, то је да и даље лови мишеве.

Лари је већ 10 година на "функцији" у Даунинг стриту, а три "станара" која је за то време променио су Дејвид Камерон, Тереза Меј и Борис Џонсон.

Међутим, није све било лако тиграсто-белом мачку док није прешао праг резиденције премијера Велике Британије, 15. фебруара 2011. године. Лари је са четири године напустио уточиште, а његова прва мисија у срцу британске владе била је лов на мишеве.

Изабран због истинског инстинкта предатора, Лари је именован за "главног ловца на мишеве", а ту титулу његови претходници нису имали част да понесу.

Очекивања владе су била велика, али је Лари ипак неке разочарао. Иако га је тадашњи премијер Дејвид Камерон хвалио да је првих месеци уловио три миша, Ларијев успех није велики. Међутим, мачак је остао, све до данас.

У његовој биографској белешци на званичном сајту британске владе, наводи се да је Лари успео да освоји срца јавности, а док чекају изјаве званичника испред резиденције, новинари му радо нуде неке грицкалице и мазе га.

И тако се политичари смењују, а Лари остаје да дуговечно влада, на чему би му многи сигурно позавидели.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)