ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПОЧЕЛА СА КАЖЊАВАЊЕМ: Четири путника ће платити 11.500 евра јер нису пријавили да долазе из високоризичних земаља

Танјуг

16. 02. 2021. у 16:18

ЧЕТИРИ путника су кажњена са по 10.000 фунти (11.500 евра) пошто нису пријавили властима да долазе из земаља које су на црвеној листи Велике Британије.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПОЧЕЛА СА КАЖЊАВАЊЕМ: Четири путника ће платити 11.500 евра јер нису пријавили да долазе из високоризичних земаља

Фото: Танјуг/АП Пхото

Царина је зауставила путнике на аеродрому код Бирмингема, саопштила је полиција Вест Мидлендса, а пренео лист Сан.

Од понедељка важи правило да путници који долазе из 33 високоризичне земље морају да остану у карантину десет дана и да сносе трошкове хотела од 1.750 фунти (2.000 евра).

На црвеној листи Велике Британије су Португалија, Бразил и Јужна Африка, између осталих, док Србија не спада у високоризичне земље.

Још се не зна из којих земаља су допутовали кажњени путници, али се верује да су стигли одвојено.

Аеродром код Бирмингема је један од пет у Енглеској који имају хотелски карантин.

Уколико путник напусти хотел пре истека десетог дана, мораће да плати 5.000 фунти, међутим, зависно од околности, та сума може да буде и 10.000 фунти, као у случају четворо путника који су прећутали да долазе из високоризичних земаља.

Такође, свако ко у формулару приликом доласка не напише да је боравио у земљама са црвене листе може да добије и до десет година затвора.

Гости хотелског карантина морају да остану у собама и да се не мешају ни са ким, као и да буду под надзором обезбеђења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)