НЕНСИ ПЕЛОСИ ПРЕДЛОЖИЛА: Формирати независну комисију која ће да истражи напад на Капитол

tanjug

16. 02. 2021. у 00:17

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА Представничког дома америчког Конгреса, демократа Ненси Пелоси изјавила је данас да би законодавци требало да оснују независну комисију са задатком да преиспита "чињенице у узроке" смртоносног напада присталица бившег председника САД Доналда Трампа на Капитол 6. јануара.

НЕНСИ ПЕЛОСИ ПРЕДЛОЖИЛА: Формирати независну комисију која ће да истражи напад на Капитол

Фото: ЕПА

У писму упућеном америчким законодавцима, Пелосијева је предочила да би комисија била основана по моделу оне која је истраживала околности терористичких напада на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001. и била задужена, поред осталог, да преиспита "чињенице у вези са спремношћу полиције и других федералних, државних и локалних служби безбедности", преноси Ројтерс.

- Мора се комплетно истражити шта се догодило - поручио је и сенатор из Лујзијане Бил Кесиди, један од седморице републиканаца који су гласали за опозив Доналда Трампа.

После више од месец дана од напада на здање америчког Конгреса, у којем је петоро људи изгубило живот, комплекс на Капитол хилу обезбеђује више од пет хиљада припадника служби безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

buki

16.02.2021. 01:36

Nije teško predvideti rezultat istrage komisije poput one iz 2001, kada su Ameri sami srušili te kule, kako bi stvorili alibi za napad na Irak, a zatim Libiju i Siriju, odakle još uvek kradu naftu i prodaju teroristima.

Ene sad

16.02.2021. 05:42

Najgore je kada neko ne ume da prestane. Ova ekipa Demokrata se malo pogubila izmedju prošlosti i sadašnjosti...Amerika, kao i druge države, ima more problema koje valja rešiti. Berza nije svemoguća.