УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У БРИТАНИЈИ? Џонсон - "Оптмистичан сам, али морамо да будемо опрезни"

Танјуг

13. 02. 2021. у 16:52

УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У БРИТАНИЈИ? Џонсон - Оптмистичан сам, али морамо да будемо опрезни

Фото; Принтскрин

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон изјавио је да је оптимиста у погледу тога да би ускоро могле да се ублаже поједине мере закључавања и истакао да би до тога могло да дође чим се влада приближи свом циљу да може да понуди вакцине за 15 милиона људи, који спадају у приоритетне групе.

- Оптимистичан сам, нећу то крити од вас, оптимистичан сам, али морамо да будемо опрезни - рекао је Џонсон, који би требало да 22. фебруара објави план за ублажавање локдауна.

Џонсон се, након што је почео да опада број заражених и хоспитализованих, суочио са притиском појединаца из сопствене странке да одреди када ће бити ублажене строге рестриктивне мере закључавања, које су изазвале велики пад економске производње, преноси Ројтерс.

Британски премијер је нагласио да је и даље приоритет да се поново отворе школе и изразио наду да ће се ђаци вратити у учионице 8. марта.

Он је додао да ће се потом радити на томе да се отворе малопродајне радње, које се не сматрају нужним за живот грађана, а потом угоститељски објекти.

Велика Британија прва је западна земља која је почела масовну вакцинацију грађана у децембру, а до сада је више од 14 милиона грађана те земље примило прву дозу вакцине.

Џонсон је, међутим, нагласио да је број нових случајева корона вируса и даље веома висок, као и број преминулих, "али можда почиње да опада прилично брзо".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)