ЕПИДЕМИЈА У ИТАЛИЈИ: Међу ученицима се шири британски сој вируса - 391 особа преминула од заразе ковидом 19

Танјуг

12. 02. 2021. у 11:28

У ЈЕДНОМ дану у Италији је 391 особа преминула од заразе ковидом 19, а међу 292.500 тестираних, откривено је више од 15.000 новозаражених особа, преноси агенција Анса саопштење министарства здравља.

ЕПИДЕМИЈА У ИТАЛИЈИ: Међу ученицима се шири британски сој вируса - 391 особа преминула од заразе ковидом 19

Фото: ЕПА

Због ширења заразе међу ученицима и наставним особљем у неколико региона, Умбрији, Тоскани и Абруцу, обуставлејна је директна настава за ученике.

Први такви случајеви заразе забележени су и у једној миланској општини у Ломбардији, где је откривено 59 заразенух ђака и наставника у једној школи.

Примећено је да ученици више оболевају од енглеске варијанте корона вируса, иако према тврдњама епидемиолога Масима Галија, примаријуса миланске болнице “Сацо”, не постоје докази да се енглески сој вируса брже преноси међу младима.

У вакууму између владе у оставци и нове која још није формирана, председници италијанских региона одлучили су да остане на снази забрана међу-регионалног саобраћаја.

Таква одлука владе у оставци је на снази до 15. фебруара, али по свему судећи, нова влада неће бити формирана пре тог датума, да би могла одлуку продужити или укинути.

Здравствени стручњаци тврде да епидемиолошка ситуација у Италији још није таква да би се могао, без ризика ширења пандемије, отворити саобраћај међу регијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)