МАФИЈА СЕ СЕЧЕ У КОРЕНУ: Детаљи масовног хапшења у Италији, пали чланови најсуровије криминалне организације

М.Остојић, од сталног дописника, Рим

09. 02. 2021. у 13:19

МАФИЈА СЕ СЕЧЕ У КОРЕНУ: Детаљи масовног хапшења у Италији, пали чланови најсуровије криминалне организације

Фото: Luca Zennaro/ANSA via AP

У ПРВИМ јутарњим сатима државна полиција ухапсила је 160 припадника најопасније и најукорењеније италијанске мафије Ндрангете на шест различитих територија у истовременим операцијама у којима је било ангажовано 750 припадника снага јавног реда.

То је резултат дуге и веома сложене истраге која је довела до веома тешког ударца криминалним братствима ове мафије. Нема затишја у улажењу у траг мафијашким пословима јер је Ндрангета пустила дубоке и веома раширене корене, али их сада држава сасеца масовним хапшењима након детаљне и дуге истраге.

80 је ухапшених у Риму, Салерну и Милану за разна почињена криминална дела са разноликим операцијама на тим територијама. Истовремено у Ређо Емилија и Катанији ухапшено је 70 мафијаша којима се стављају на терет кривична дела за бесправно стицање богатства и имовине, пљачке, и крађе.

Најзад у Леће је ухапшено 10 мафијаша и тако је разглобљена једна мафијашка организација састављена од припадника калабријске Ндрангете која је оперисала на северу Италије, у Ломбардији, оптужени за удруживање у извршењу разних кривичних дела мафијашког типа.

Из Тужилаштва из Месине, из Централне Дирекције за Антимафију Државне полиције јавности дају на знање да све истражне структуре Државне полиције, Мобилне јединице, Одељења за превенцију криминала, Централни оперативни Сервис раде у потпуном јединству са правосудним властима и у сталном су ангажману осматрања криминалног феномена са циљем да га уоче и неутралишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)