ЗАВРШЕНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ: Творци руске вакцине Спутњик В, могу поднети захтев за регистрацију у ЕУ

Танјуг

09. 02. 2021. у 11:10

ЗАВРШЕНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ: Творци руске вакцине Спутњик В, могу поднети захтев за регистрацију у ЕУ

Фото: Новости

ЕВРОПСКА агенција за лекове (ЕМА) завршила је консултације са творцима руске вакцине против корона вируса Спутњик В, који сада могу поднети захтев за регистрацију на тржишту Европске уније, речено је Спутњику у Агенцији.

 - У овој фази можемо рећи да је Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију Гамалеја одржао научну консултацију са ЕМА о њиховим вакцинама против ковида 19 Спутњик Ве. Као следећи корак компанија може да припреми захтев за добијање потврде о регистрацији -  рекао је саговорник Спутњика.

Представник Европске агенције за лекове је рекао да Агенција засад није примила захтев за регистрацију вакцине Спутњик В и да се о роковима за добијање одобрења од ЕМА за тржиште ЕУ може разговарати након што приме одговарајући захтев.

Агенција РИА Новости такође преноси да је сада могуће предати захтев за регистрацију Спутњика В на тржишту ЕУ.

У случају да Европска комисија изда условну потврду о регистрацији и одобрењу, руска вакцина ће се моћи централизовано испоручивати у ЕУ. Европска унија је још пре појаве првих одобрених вакцина против вируса корона донела одлуку о њиховој централизованој набавци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)