РУСИЈА СЕ НАОРУЖАВА: Потребно још хиперсоничног оружја

Новости онлине

05. 02. 2021. у 19:21

НАБАВКА додатног хиперсоничног и прецизног оружја великог домета била је главна тема на састанку којим је председавао министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

РУСИЈА СЕ НАОРУЖАВА: Потребно још хиперсоничног оружја

"Кинџал" торпедо јачи од највећих бродова / Фото Министарство одбране РФ

„Развој високо прецизног наоружања великог домета и опремање Оружаних снага је под посебном контролом председника Русије. У априлу је неопходно известити шефа државе о томе шта се ради у овом правцу“, рекао је Шојгу на састанку одржаном у Војно-индустријској корпорацији „Машиностројеније“.

Према речима министра „на основу заједничког прорачуна Генералштаба и Министарства индустрије и трговине, организован је рад на додатним набавкама хиперсоничног и високо прецизног оружја великог домета“.

„Данас ћемо разговарати о предлозима за изворе финансирања и о стању производних индустријских погона за испуњавање задатка“, рекао је Шојгу.

„Машиностројеније“ је део корпорације за тактичко ракетно наоружање и произвођач ракетног наоружања и свемирске технологије. Компанија је развила суперсоничну ракету „Циркон“, која је пројектована за наоружавање вишенаменских нуклеарних подморница „Јасен-М“ и „Хаски“, бродова, као и хиперсонични ракетни систем „Авангард“.

Председник Русије Владимир Путин је у децембру прошле године председавао проширеном седницом одбора Министарства одбране и нагласио је министарство, упркос пандемији ковида, извршило све задатке у 2020. години.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ОДБИО И ЏОНИЈА И БРЕГУ: Популарни певач није хтео да пева у Бијелом дугмету - и дан-данас жали због тога