СУ-57 ИДЕ И У ИНОСТРАНСТВО: Русија изнела услов за продају свог најсавременијег ловца (ВИДЕО)

Танјуг

04. 02. 2021. у 22:51

СТРАТЕШКИ партнери Русије могу набавити ловачки авион пете генерације Су-57 уколико буду заинтересовани, рекао је генерални директор руске државне компаније „Рособоронекспорт“ Александар Михејев.

СУ-57 ИДЕ И У ИНОСТРАНСТВО: Русија изнела услов за продају свог најсавременијег ловца (ВИДЕО)

Фото: lifenews.ro@LifenewsRo

„У току су уводне консултације са појединим земљама из региона о испорукама ловаца Су-35. 'Рособоронекспорт' спреман је да предложи вишенаменски ловац пете генерације Су-57Е стратешким партнерима Русије, уколико буду заинтересовани“, рекао је Михејев.

У децембру је генерални директор корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов рекао да ће Су-57 добити моторе друге фазе до 2022. године.

Су-57 је руски вишенаменски напредни ловац пете генерације, направљен уз примену стелт технологије. У стању је да ступи у борбу против било ког противничког ловца, а такође може да уништава копнене и надводне мете.

Авион је направљен да би заменио тешки ловац Су-27. Први пут је полетео 2010. године. Током операција руских ваздухопловних снага у Сирији, ловци Су-57 су извршили удар на терористе помоћу крстарећих ракета.

У мају 2017. године авиони су учествовали на Паради победе у Москви, када су први пут пролетели изнад зидина Кремља.

Авион Су-57 има све карактеристике пете генерације — смањену радарску видљивост, свеобухватан преглед радарског система, могућност интеграције у јединствени информативни простор операције ваздух-земља, супер-маневрисање, као и „паметну“ пилотску кабину.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bobby

02.03.2021. 11:53

@zoran - Они за које Руси процене да су им од важности, а којима је до те важности стало. Уосталом, сам авион, за себе, не значи много.