АМЕРИ ОСТАЈУ У НЕМАЧКОЈ: Бајден не да војницима да иду кући, замрзнута Трампова одлука!

Novosti online

03. 02. 2021. у 22:44

АМЕРИКА ће замрзнути планирано повлачење 12.000 војника из Немачке док Пентагон не заврши преглед планова донетих током мандата бившег председника САД Доналда Трампа, рекао је начелник Европске команде америчке војске.

АМЕРИ ОСТАЈУ У НЕМАЧКОЈ: Бајден не да војницима да иду кући, замрзнута Трампова одлука!

Фото: ЕПА

Генерал Тод Волтерс саопштио је да амерички секретар за одбрану Лојд Остин „спроводи веома детаљан преглед планова“, али није навео до када они треба да се заврше, преноси РТ.

Док Остин не заврши преглед, одлука о повлачењу америчке војске из Немачке биће замрзнута, додао је Волтерс.

Сједињене Државе планирале су да преместе своју Европску команду из Штутгарта у Белгију и да врате Другу коњичку регименту из града Вилзека у САД.

Само 6.000 војника требало је да се врати у САД, док је за остале било планирано да се преместе у регион Балтика.

Волтерс је додао да ће бити „размотрене све стратешке опције“.

Некадашњи амерички председник Доналд Трамп наредио је повлачење око 34.000 војника из Немачке, оптужујући НАТО чалнице да „зарађују“ на америчкој војсци.

Раније су и генерал Волтерс, али и Трампов секретар за одбрану Марк Еспер, говорили како ће пребацивање војника из Немачке на друге локације повећати безбедност у Европи.

Планирано повлачење америчких трупа наљутило је тада немачке званичнике.

Међутим, сада је амерички секретар са одбрану Остин, према наводима Ројтерса, уверио своју немачку колегиницу Анегрет Крамп Каренбауер да ће се САД у будућности консултовати са Немачком око сличних одлука.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)