ЕВРОПА ПОПУШТА: „Спутњик Ве“ већ у марту у употреби у земљама ЕУ

Новости онлајн

03. 02. 2021. у 19:04

ЕВРОПА ПОПУШТА: „Спутњик Ве“ већ у марту у употреби у земљама ЕУ

Фото: Новости

РУСКА вакцина против короне „Спутњик Ве“ (Sputnik V) може бити одобрена за употребу у ЕУ већ наредног месеца, саопштио је директор Фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев.

- Поднели смо документа Европској медицинској асоцијацији која је европски регулатор. Процес разматрања може обухватити фебруар и почетак марта - рекао је Дмитријев у интервјуу телевизији „Русија 1“.

Подсетимо, угледни научни часопису „Лансет“ саопштио је да је „Спутњик Ве“ (Sputnik V) сигурна и ефикасна вакцина која пружа потпуну заштиту од тешких случајева болести ковид 19. Након вишемесечних истраживања руских имунолога у којима је учествовало 19.866 добровољаца завршена је трећа фаза клиничких испитивања која је потврдила ефикасност вакцине од 91,6 одсто.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rajko

03.02.2021. 21:01

Sta Evropa popusta? Evropa vapi za ruskom i Kineskom vakcinom. Evropa, Engleska, Amerika i druga kapitalisticke zemlje, uopste ne razmisljaju o sopstvenom narodu, vec samo o ratovima i osvajanju drugih zemalja.Oni jos uvek zele da koloniziju druge narode.Zato nemaju vakcine ???