АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОДГОВОРИЛА НА КРИТИКЕ УПУЋЕНЕ ВЛАДИ: "У прва три месеца вакцинисаћемо 10 милиона Немаца"

Танјуг

02. 02. 2021. у 20:31

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел одговорила је данас на критике упућене влади поводом организовања масовне вакцинације и најавила да ће у прва три месеца ове године у Немачкој бити вакцинисано 10 милиона људи.

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОДГОВОРИЛА НА КРИТИКЕ УПУЋЕНЕ ВЛАДИ: У прва три месеца вакцинисаћемо 10 милиона Немаца

Фото АП

И званични Берлин, и ЕУ су на мети критика у којима се тврди да се имунизација одвија брже у Великој Британији, Израелу и САД.

- Можете да кажете да ћемо у прва три месеца вакцинисати 10 милиона грађана, али и да ћемо вакцинисати "само 10 милиона". У оба случаја ми ћемо постићи тај циљ - рекла је Меркелова у интервјуу за ТВ АРД, преноси Ројтерс.

Немачка има око 83 милиона становника, а истраживања показују да су грађани у неколико земаља чланица ЕУ, међу којима су Немачка и Француска, мање склони да се вакцинишу него Британци, али Меркелова је истакла да ће и у најпесимистичнијим пројекцијама и без одобрења за још неке вакцине, до краја лета бити вакцинисани сви одрасли Немци.

- Разговарала сам са председником Русије (Владимиром Путином) и данас смо видели неке добре податке и о руској вакцини - додала је немачка канцеларка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)