НАВАЉНИ ЈЕ ПОЛИТИЧКА ПРОТУВА: Хоће власт да би испунио своје циљеве, Медведев прозрео његове намере

Новости онлине

01. 02. 2021. у 07:36

ЗАМЕНИК председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да руског опозиционара Алексеја Наваљног сматра политичким пробисветом који на авантуристички начин настоји да се попне на власт да би постигао сопствене циљеве.

НАВАЉНИ ЈЕ ПОЛИТИЧКА ПРОТУВА: Хоће власт да би испунио своје циљеве, Медведев прозрео његове намере

Фото: AP - Alexei Nikolsky

- Рећи ћу оно што мислим о Наваљном. Као и раније и сада Наваљног сматрам политичком протувом, човеком који на авантуристичке начине покушава да се попне на власт зарад постизања сопствених циљева и никако другачије - рекао је Медведев у интервјуу за руске медије.

- Али сада су његове делатности у том смислу постале много циничније и необузданије него пре неколико година - додао је он.

Медведев је навео да је сам Наваљни за себе рекао да је здрав и да су даље препирке по овом питању очигледно непримерене, а да су за процедуралне поступке потребни документи који се Русији не дају.

- Колико сам схватио, он је недавно рекао да је здрав. Значи, здрав је и хвала Богу, према томе, препирке по овом питању у будућности су очигледно непримерене. А ако разлог и даље постоји, онда би, како су више пута говориле моје колеге и из Министарства спољних послова и из безбедносних органа, руска страна требало да добије податке о његовом здрављу, јер нам такви подаци нису дати - истакао је Медведев.

Он је објаснио да ће моћи да се донесу неке процедуралне одлуке ако се добију документи.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)