ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЗАПЛЕЊЕНИМ РУСКИМ ПАНЦИРОМ? Пентагон ћути док медији дају руту транспорта до САД - ово је крајња дестинација?

Новости онлајн

30. 01. 2021. у 14:26

РУСКИ противавионски ракетни систем „Панцир-С1“, који је заплењен у Либији, највероватније ће бити пребачен у базу Рајт-Патерсон америчког Ратног ваздухопловства у савезној држави Охајо, пише портал „Популар меканикс“.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЗАПЛЕЊЕНИМ РУСКИМ ПАНЦИРОМ? Пентагон ћути док медији дају руту транспорта до САД - ово је крајња дестинација?

Фото: архива

Према наводима листа, на територији америчке базе налази се Национални центар за ваздухопловно и свемирско извиђање, који је специјализован за проучавање примерака стране војне технике.

Новинар предвиђа да ће „Панцир С1“ у бази расклопити и поново склопити, с циљем анализирања принципа његовог рада како би се у будућности од тог руског оружја заштитили амерички авиони и авиони њихових савезника.

Раније је британски лист „Тајмс“ писао да је прошле године у Либији на бојном пољу заплењен руски самоходни противваздушни ракетни систем „Панцир С1“, који су купили Уједињени Арапски Емирати, а који је потом тајно достављен у америчку ваздухопловну базу у Немачкој.

„Тајмс“ тврди да је на аеродром Зувара америчким војним транспортним авионом Ц-17 „Глоубмастер“ стигла специјална јединица за транспорт ракетног система у ваздухопловну базу „Рамштајн“ у Немачкој. Напомиње се да су „Панцир“ наводно од Русије купили УАЕ, а затим послали у Либију као подршку снагама лојалним Хафтару.

Пентагон је након тога саопштио да је упознат са вешћу британског листа „Тајмс“, али америчка страна није ни потврдила ни демантовала ту вест.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)