ВАШЕ ВРЕМЕ СЕ БЛИЖИ КРАЈУ: Москва одговорила на позиве НАТО-а савезницима да повећају расходе за одбрану због Русије

Novosti online

28. 01. 2021. у 09:49

ВАШЕ ВРЕМЕ СЕ БЛИЖИ КРАЈУ: Москва одговорила на позиве НАТО-а савезницима да повећају расходе за одбрану због Русије

Фото: ЕПА

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је савезнике из Алијансе да повећају расходе за одбрану. Разлог за то су, наводно, понашање Русије и Кине, као и тероризам. Руски сенатор Алексеј Пушков сматра да се свет који познаје шеф Алијансе ближи крају.

- Генерални секретар је посаветовао савезницима да повећају војне расходе, да инвестирају у савремене могућности и гарантују да ће наши војници остати спремни за реаговање на изазове као што је агресивно понашање Русије, тероризам и ризик од развоја Кине - наводи се у саопштењу представника војног комитета НАТО-а Сјуарта Пича.

Руски сенатор Алексеј Пушков је на изјаву Столтенберга реаговао на твитеру.

- Столтенбергу је време да схвати да се његов 'свет који је заснован на правилима', које су израдиле три-четири западне престонице – ближи крају - написао је Пушков.

Он је приметио да је у свету остало сувише мало оних који желе да поштују ова правила, да се не ослањају на међународно право, већ само на право јачег. 

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

prellee

28.01.2021. 10:54

Divno mu je i istinito odgovorio senator Puškov. Veijeme je da shvate da se sve promjenilo i da se ONI MORAJU MENJATI. Prošlo je da oni druge, neposlušne, kako ih sve zovu, MJENJAJU. To pravo više njima ne pripada! Što prije shvate, biće bolje za sve. Raspodjela svjetskog bogastva i svjetske moći je danas PRAVEDNIJE RASPOREĐENA.

Gojko

28.01.2021. 12:32

Zahvaljujući višednevnom stalnom dejstvu para ruskih jurišnih helikoptera Kamov Ka-52 i jednog Mi-24,sirijske suvozemne jedinice su likvidirale u potpunosti terorističke grupice islamske države koje su im pravile zasede na vojne autobuse na putu Palmira-Deir Ezor.Puno je snimaka kako ISILovci pokušavaju džipovima da pobegnu,ali ruski helikopteri ih stižu i uništavaju.