ИГРАЛА "ИГРУ ГУШЕЊА": Ово је девојчица из Италије која је страдала због игре на ТикТоку

Novosti online

27. 01. 2021. у 15:16

ИГРАЛА ИГРУ ГУШЕЊА: Ово је девојчица из Италије која је страдала због игре на ТикТоку

Фото: Фацебоок

ДЕСЕТОГОДИШЊА девојчица у Италији, Антонела Сицомеро, преминула је због опасне игре "blackout challenge" прошле недеље. Слична несрећа догодила се у понедељак деветогодишњем дечаку на Тринидаду, а сумња се да је дечак (10) из Београда, такође, преминуо због ове опасне игре на ТикТоку.

Антонелу је мртву пронашла њена четворогодишња сестра на поду купатила породичне куће која се налази у Палерму на Сицилији.

У овом суманутом изазову корисници Тик - Тока изазивају једни друге да гуше сами себе све док не остану без свести. Тај изазов постоји још од раније и јављао се под различитм именима као "Изазов онсвешћивања" ("Пассоут Цхалленге"), "Игра дављења" ("Тхе Гаме оф Цхокинг") или "Брзинско сањање" ("Спеед Дреаминг"), а у последње време је постао прилично популаран на ТикТоку. Чим се појавио, медицински стручњаци су упозорили да такво ускраћивање ваздуха самоме себи може да доведе до онесвешћивања и оштећивања мозга, као и да може да доведе до смртног исхода.

- Антонела је играла игру гушења. Моја черка је умрла због екстремне игре на Тик току. Како то да прихватим?! - рекао је за локалне медије отац девојчице.

Након овог смртног случаја италијанске власти наложиле су видео апликацији ТикТок да блокира све кориснике те земље чија старост не може да се верификује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)