ИТАЛИЈАНИ У СВЕ ВЕЋЕМ ПРОБЛЕМУ: Смањен дневни број вакцинација због одлагања испорука вакцине

Тањуг

23. 01. 2021. у 18:54

ИТАЛИЈАНИ У СВЕ ВЕЋЕМ ПРОБЛЕМУ: Смањен дневни број вакцинација због одлагања испорука вакцине

Фото: ЕПА

ИТАЛИЈА је морала да смањи свој дневни број вакцинација против ковид-19 за више од две трећине и мораће да преиспита цео свој програм вакцинације у случају да се проблеми са снабдевањем наставе, изјавио је данас високи здравствени званичник Франко Локатели.

Вакцинације су пале на 20.000-25.000 дневно са врхунца од преко 90.000 пре око две недеље, након одлагања испорука америчког произвођача лекова Фајзер, рекао је Локатели, шеф италијанског вишег здравственог савета, преноси Ројтерс.

Сад кад је британска АстраЗенека такође упозорила на смањења испорука својих доза - чак и док чекају одобрење за употребу у ЕУ - Италија ће можда морати да измени свој план вакцинације, рекао је Локатели на конференцији за новинаре.

Рим је запретио тужбом против компаније Фајзер која је прошле седмице саопштила да привремено успорава испоруке Европи како би направила промене у производњи које би повећала производњу.

Испоруке Фајзерових вакцина за Италију биле су ове недеље за 29 одсто ниже, а следеће недеље ће бити мање за 20 одсто, мада би од 1. фебруара требало да се врате на договорени ниво, рекао је Локатели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)