ВИШЕ БРИНЕ О МИГРАНТИМА НЕГО О АМЕРИКАНЦИМА: Републиканци "на нож" дочекали прве Бајденове одлуке (ВИДЕО)

Novosti online

21. 01. 2021. у 23:33

ВИШЕ БРИНЕ О МИГРАНТИМА НЕГО О АМЕРИКАНЦИМА: Републиканци на нож дочекали прве Бајденове одлуке (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ЛИДЕР републиканаца у представничком дому Конгерса САД Кевин Мекарти рекао је током конференције за штампу у четвртак да је председник Џо Бајден више заинтересован за помоц́ илегалним имигрантима него за помоц́ америчким грађанима.

Мекарти је рекао да је разочаран "када је у року од неколико сати од ступања на дужност видео да је нова администрација више заинтересована за помоћ илегалним имигрантима него за помоћ нашим грађанима".

Бајден тренутно ради на изгласавању закона којим би се амнестирало више од 11 милиона илегалних имиграната. План би наводно обезбедио амнестију за илегалне имигранте који су стигли пре 1. јануара 2021.

Изјава Мекартија следи, пошто је за Бреитбарт Њуз, Метју Бојл, рекао да се Бајден спрема да амнестира милионе Американаца, док милиони Американаца остају без посла због коронавируса.

- Коронавирус и владине блокаде оставили су милионе Американаца незапосленим, а мала предузећа затворена. Наш непосредни национални приоритет мора бити да помогнемо Американцима да се врате на посао. Уместо тога, први законодавни приоритет који добијамо од нове администрације није онај чији је циљ смањење америчке незапослености или поновно отварање наше економије, већ радикални закон о имиграцији којим се милионима илегалних странаца додељује држављанство.

- Не само да подрива нашу владавину закона и подстиче још илегалну имиграцију, већ поручује нашим колегама Американцима да њихова несрећа није главни приоритет наше државе. Да ли ће овај предлог помоћи Американцима да се врате на посао? Сасвим сигурно не. И док се то не догоди, администрација Бајдена мора се прво усредсредити на помоћ нашим грађанима - каже Мекарти.

Други републиканци, као сензор Марко Рубио, Тед Круз (Р-ТКС) и Том Котон (Р-АР), упозорили су на потенцијалне негативне ефекте које би амнестија имала на Америку.

- Дубоко је забрињавајуће што је већина првих послова Џоа Бајдена као председника била заштита илегалних имиграната и подстицање илегалне имиграције на штету америчких послова и радника. Не само да је одлучио да заустави изградњу зида на јужној америчкој граници и да настави незакониту извршну амнестију Барака Обаме очувањем програма за заштиту малолетних миграната (ДАЦА), већ промовише законодавство о отвореним границама које би држављанство 11 милиона илегалних имиграната укида имиграционо спровођење и промовише и повећава инострану радну снагу у време када многим Американцима очајнички треба посао - рекао је Круз.

- Ове акције илуструју да данашња Демократска странка људе овде ставља илегално - или покушава илегално да дођу - пред америчке раднике. Председник Бајден и његова администрација можда не виде проблем са илегалном имиграцијом, али милиони запослених мушкараца и жена то виде - додао је он.

(Breitbart)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljube

22.01.2021. 01:23

U borbi da se u SAD " osposobi jeftina radna snaga " kao u ogromnom delu sveta ,tu spada i EU naravno , globalistima je sve dozvoljeno i sve ce uciniti .Globalno : magarac u SAD = magaracu EU = magarac iz bilo koje druge tacke ove planete Zemlje !