ЗАБОРАВИТЕ НА БИТКОИН: Ова криптовалута је постигла рекордну вредност

Novosti online

20. 01. 2021. у 21:10

МОГЛИ смо да сведочимо наглом порасту вредности популарних криптовалута, Биткоин је у једном тренутку вредео више од 40.000 долара.

ЗАБОРАВИТЕ НА БИТКОИН: Ова криптовалута је постигла рекордну вредност

Фото: Пиксабеј

И други највреднији дигитални новчић је забележио раст на тржишту, те је и он поставио нови рекорд када је у питању њена вредност.

У питању је Етхереум који је достигао вредност од 1.439,33 долара, чиме је за нешто мање од осам долара оборио рекорд постављен пре три године. Иако каска за Биткоин-ом када је у питању вредност, она је своју премашила, те се подигла за 92%, док је Биткоин имао раст у овој години од свега 27%.

Како истиче Дејвид Гридер, стратег фирме Фундстрат Глобал Адвисорс, ова криптовалута може да достигне рекордну вредност од 10.500 долара. Разлог за тако нешто је то што је Етхереум направио прогрес у прављењу мреже која омогућава сличне трансакције као што то има Мастерцард или Виса. "Етхер је најбољи однос ризик/награда у криптовалутама" - написао је он у свом блогу, додавши да блоцкцхаин рачунарство може бити будућност цлоуд услуга.

Децентрализоване финансије (ДеФи) се за сада сматрају као најбољом употребом Етхереум криптовалута. Таква тржишта омогућавају аутоматско слање, мењање и позајмљивање без дозволе, сваком ко поседује интернет конекцију. То тржиште је премашило вредност од 22 милијарде долара у укупној закључаној вредности (ТВЛ), јединици која је слична имовини под управљањем.

У тренутку писања овог текста, вредност ове криптовалуте је 1.344 америчких долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)