РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ГЛАВНОМ ГРАДУ КИНЕ: Пекинг најавио строже епидемиолошке мере

Ј.Ж.С.

20. 01. 2021. у 11:34

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ГЛАВНОМ ГРАДУ КИНЕ: Пекинг најавио строже епидемиолошке мере

Фото: ЕПА

Пекинг је најавио да ће због рекордног броја заражених у последње три недеље истражити све појединце који су после 10. децембра 2020. допутовали из иностранства.

Нове мере уводе се у тренутку најтежег избијања епидемије коронавируса од марта прошле године, а уочи кинеске лунарне Нове године када уобичајено путују милиони људи.

Национални здравствени одбор саопштио је да су забележена 103 нова случаја заразе, док је дан раније било 118 нових случајева.

С друге стране, североисточна провинција Јилин је са 46 новозаражених поставила још један дневни рекорд док је провинција Хебеи која окружује Пекинг пријавила 19 нових случајева.

Пекинг је пријавио седам нових пацијената, исто као и лане 28. децембра. Шест новозаражених живи у округу Даxинг, где је градски оператер подземне железнице из превентивних разлога затворио станицу.

Дневник "Беијинг Даилy" пише да је вођство комунистичке партије и главног града договорило даље пооштравање надзора, смањивање јавних окупљања и путника у јавном превозу.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nebojša

20.01.2021. 12:57

Peking koji je 4 puta vevi od Srbije po broju stanovnika ima19 zarazenih i to se opisuje kao REKORDAN BROJ. Srbija jos uvek ima iznad 1500 i 20 mrtvih svaki dan. Tvrdim da je u Srbiji stanje ODLIČNO spram drugih, realno gledano dobro stanje. A u Kini fantasticno dobro.