СИ-ЕН-ЕН ОШТРО О МЕЛАНИЈИ ТРАМП: Ево како ће напустити Белу кућу, рејтинг јој је потпуно опао

Танјуг

18. 01. 2021. у 12:28

ПРВА дама САД Меланија Трамп напустиће Белу кућу са најмањом популарношћу од почетка свог мандата, наводи ЦНН позивајући се на своја истраживања.

СИ-ЕН-ЕН ОШТРО О МЕЛАНИЈИ ТРАМП: Ево како ће напустити Белу кућу, рејтинг јој је потпуно опао

Фото: ЕПА

Од фебруара 2016. године, од када се пратио њен рејтинг у јавности, супруга америчког председника Доналда Трампа, Меланија, има најмању популарност, па је тако 42 одсто испитаника рекло да има позитиван став о њој, 12 одсто да нису сигурни, а чак 47 одсто да имају негативан став.

Највиши рејтинг је имала у мају 2018. године - 57 одсто, што се поклопило са првом званичном вечером и њеним присуством на сахрани бивше прве даме Барбаре Буш у Тексасу.

Ипак, наводи ЦНН, њена популарност је у децембру опала, након посете Африци, када је 36 одсто њих имало негативан став према њој.

Последње истраживање показало је да је њена популарност далеко мања од популарности њених претходница - у јануару 2017. године Мишел Обама је имала 69 одсто позитивних гласова, као и на почетку мандата, док је Лора Буш имала 67 одсто повољних оцена, а Хилари Клинтон 56 одсто.

Методологија рачунања мало се променила у односу на претходне анкете, наводи ЦНН, јер се повећао број анкетирања путем телефона и трајало је дуже од шест дана.

Спроведено је у периоду између 9. и 14. јануара и у њему су учествовале 1.003 пунолетне особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mama

19.01.2021. 09:13

Srecno Melanija!Mislim da ce dobiti krila kad izadje iz kuce lazi.Ona je sa Balkana a ovde jos ljudi koriste svoj mozak..Licemerno je maziti sirocice po svetu kad su postali sirocici zahvaljujuci ratovima SAD.