НОВИ АДУТ ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: Постају "невидљиви" за непријатеља, прети им велика опасност од Хезболаха и Хамаса (ВИДЕО)

Новости онлине/Ђ. М.

18. 01. 2021. у 10:09

НОВИ АДУТ ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: Постају невидљиви за непријатеља, прети им велика опасност од Хезболаха и Хамаса (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ИЗРАЕЛСКА војска је добила савремени систем камуфлаже како би постали "невидљиви" за напредне уређаје за ноћно осматрање које користе Хезболах и Хамас, јавио је Инет.

Израелски портал је саопштио да је МАБАТ (Борбена управа израелског Министарства одбране) развила камуфлажни систем који ће пре свега користити пешадијске јединице.

Јединице Израелских одбрамбених снага су до сада користиле класичне начине маскирања који су развијени још током Другог светског рата, попут мрежа, боја за лице и грања.

Због тога су претходних година израелски војници довођени у опасност током ноћних операција, пошто су Хезболах и Хамас набавили не само термалне двогледе већ и радаре за скенирање терена.

Нови систем камуфлаже се састоји од тканине посебне израде која је тешка само 350 грама.

Како пише Инет, план је да пешадинци пребаце ту специјалну тканину преко униформе током операција, чиме се изузетно смањује шанса да их непријатељ примети.

Према наводима израелског портала, могуће је да ће исти начин камуфлирања бити у будућности коришћен и на теренским возилима израелске војске.

Више информација о рату у Сирији и ситуацији на Блиском истоку можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Denis

18.01.2021. 11:36

Мене чуди да нису Јермени ушили у униформе фолију или бар у пончо да могу бар по ноћи да се крећу без да их могу открити уређајима за ноћно осматрање и дроновима. То је можда незграпно али функционише сигурно би сачували више стотина живота.