КОЈИ ЋЕ БИТИ БАЈДЕНОВИ ПРВИ ПОТЕЗИ? У среду ступа на дужност, а ове одлуке промениће све

Танјуг

17. 01. 2021. у 09:02

КОЈИ ЋЕ БИТИ БАЈДЕНОВИ ПРВИ ПОТЕЗИ? У среду ступа на дужност, а ове одлуке промениће све

Фото Танјуг-АП

ИЗАБРАНИ амерички председник Џо Бајден планира да првог дана ступања на дужност потпише десетине указа и наредби којима ће или поништити одлуке Трампове администрације, или "погурати" политике које су биле неоствариве током његове владавине, наводи Си Ен Ен.

Међу тим одлука биће оне о поновном прикључивању Париском климатском споразуму и о укидању забране уласка из претежно муслиманских земаља, показује меморандум његовог будућег шефа Кабинета Рона Клајна.

Према документу, Бајден ће потписати још низ наредби којима ће или поништити одлуке Трампове администрације, или "погурати" политке које су биле неоствариве током његове владавине.

Међу њима је и обуствава принудних исељења и плаћање студентских зајмова током пандемије корона вируса, као и увођење обавезног ношења маски у савезним установама, преноси Си Ен Ен.

Клајн је у документу подсетио да је Бајден током кампање обећао да ће се првог дана на дужности позабавити поништавањем контроверзних одлука Трампове администрације, као и борби против пандемије вируса корона.

- Током кампање изабрани председник Бајден је обећао да ће предузети хитну акцију како би се позабавио тим кризама. Као председник он ће испунити та обећања и потписати десетине указа, меморандума и директива агенцијама како би испунио та обећања - написао је Клајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)