ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Белорусији су објавили рат!

Novosti online

16. 01. 2021. у 17:20

ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Белорусији су објавили рат!

Фото Танјуг АП

УПРКОС свом скромном месту на карти света, Белорусија може себи дозволити да води независну спољну и унутрашњу политику, изјавио је председник земље Александар Лукашенко, преноси белоруска државна агенција Белта.

Белоруски лидер је на пријему поводом прославе православне Нове године подсетио да је пре пар година у тој истој сали своје резиденције упозоравао да ће Белорусију окушати да ли је достојна своје независности или не.

- Време нас је тестирало и дало одговор: достојни смо. Дословно су нам објавили рат 2020. године. Рат није био покренут против председника, државних службеника, безбедносних снага, него против јаке државе у целини, државе која упркос свом скромном месту на карти света може дозволити себи да води независну спољну и унутрашњу политику - рекао је белоруски председник.

Према његовим речима, претходна година натерала је Белорусе да гледају на свет и своје место у њему „широко отворених очију“.

- Са једне стране, 2020. година нам је ставила маске, а са друге стране – са појединаца их је скинула. Боље смо упознали једни друге. У некога смо се, нажалост, разочарали, а у некоме смо пронашли ослонац. Видели смо Белорусе који су у критичном историјском тренутку остали верни части и савести, што је у наше прагматично доба посебно вредно - истакао је Лукашенко.

Протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)