БРИЖИТ МАКРОН КРИЛА ДА ЈЕ ЗАРАЖЕНА: Прва дама Француске прележала корону за време божићних празника

Г. ЧВОРОВИЋ

15. 01. 2021. у 18:50

БРИЖИТ МАКРОН КРИЛА ДА ЈЕ ЗАРАЖЕНА: Прва дама Француске прележала корону за време божићних празника

FOTO: EPA

ФРАНЦУСКА прва дама Брижит Макрон успешно је прикрила да је била оболела од короне. Сазнало се тек када се излечила.

"СИГУРНИ" МАКРОН


ПРЕДСЕДНИК је био "сигуран", јер је имао антитела, да му жена није опасност по здравље. Из изолације у председничкој викенд-резиденцији Лантерна у Версају изашао је баш 24. децембра, док је његова супруга време његовог карантина проводила у Јелисејској палати. Недељу дана касније Брижит Макрон је урадила два нова теста, најпре 30. децембра, а онда и 31, непосредно пред дочек. Оба су била негативна.

Супруга француског председника је тестирана позитивно баш пред католичко божићно бдење 24. децембра. Ипак, пошло јој је за руком да ову информацију сачува далеко од јавности.


Имала је, кажу, блаже симптоме од свог супруга, па је ковид није спречио да са мужем за новогодишње празнике отпутује у председничку резиденцију на југу Француске у тврђаву Брегансон у области Вар.


За разлику од председника, који је имао релативно теже симптоме, с кашљем и температуром, уз умор, Брижит Макрон је прошла готово без видљивих знакова болести, иако је 24 године старија од свог супруга.


Управо су године Брижит Макрон биле разлог за претходни позив једне познате новинарке да, коначно, неко из врха државе или окружења, пружи позитиван пример у вакцинацији. У Француској, наиме, политичари никако да стану на прву линију фронта за цепљење. Главни актери су углавном млађи од приоритетног годишта - председник Макрон, министар здравља Веран или премијер Кастекс. Објашњавају да неће да иду "преко реда".

Некадашња министарка здравља, а сада с портфељом културе, Розлин Башло, има године да добије вакцину, али и она је изашла с теоријом да су је, кад је током прве емидемије САРС-а, пре десетак година, пред камерама добила вакцину, сумњичавци оптуживали да цепиво које су њој дали "није било право", па је, каже, тако изазвала контраефекат.

Брижит Макрон је, тако, била идеална прилика за давање позитивног примера, али сада ни она не може, јер лекари истичу да они који су прележали корону треба да сачекају бар три месеца да би се вакцинисали. Прва дама је, зато, обећала да ће бити "амбасадорка кампање цепљења".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)