УЖАСАВАЈУЋА ЧИЊЕНИЦА: Због наглог пораста преминулих од короне, у Британији отварају привремене мртвачнице

Танјуг

12. 01. 2021. у 23:36

УЖАСАВАЈУЋА ЧИЊЕНИЦА: Због наглог пораста преминулих од короне, у Британији отварају привремене мртвачнице

Фото: Depositphotos

БРИТАНСКЕ власти су морали да успоставе привремене мртвачнице у неким областима након што је у локалним болницама понестало простора због наглог броја смртних случајева изазваних пандемијом ковид-19.

У Сарију, јужно од Лондона, болничке мртвачнице у округу достигле су својих 600 капацитета, па су локалне власти морале да почну да користе привремену мртвачницу.

- Да би избегли да пацијенти који су нажалост умрли буду остављени на одељењима или као што смо видели у иностранству, остављени у ходницима, када мртвачнице достигну свој капацитет, они контактирају привремену мртвачницу како би отишли и покупили тела -, кажу из локалне управе.

Тренутно се у бившем одељењу Министарства одбране у Ледерхеду, држи око 170 тела.

Привремена мртвачница, у којој има простора за 845 тела, први пут је постављена у априлу током почетка епидемије у Британији.

Слични објекти су постављени или се постављају у Лондону и Кенту, такође у југоисточној Енглеској.

Британија је пријавила рекордне нивое смртних случајева и нових инфекција у последњих неколико недеља, подстакнутих новом варијантом корона вируса која је изазвала нагли пораст случајева, посебно у Лондону и југоисточној Енглеској, наводи Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)