ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Меркелова стала у одбрану Трампа!

Танјуг

11. 01. 2021. у 15:58

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел сматра да су забране које су Твитер и друге друштвене мреже увеле америчком председнику Доналду Трампу проблематичне, пошто су слобода говора и мишљења људска права од највећег значаја.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Меркелова стала у одбрану Трампа!

Фото: ЕПА

- Ово право може се ограничити , али само у складу са законом и у оквирима који дефинишу законодавци, а не одлукама менаџмента друштвених мрежа. Из тог угла, канцеларка сматра проблематичним да се налози америчког председника трајно блокирају - саопштио је њен портпарол Стефен Зајберт.

Он је, појаснивши став кацеларке, казао да они који воде друштвене мреже имају велику одговорност у смислу да политичка комуникација не буде затрована мржњом, лажима и подстицајем насиља.

Како наводи АП, Меркел сматра да је пођеднако важно не остати по страни када се такав садржај појави и то то тако што ће он бити означен, али је једнако битно омогућити слободу мишљења и говора.

Твитер је трајно суспендовао Трампов налог наводећи као разлог "ризик од будућег подстицања насиља", а након упада његових присталица у Капитол.

Фејсбук је одлучио да налог одлазећег прредседника суспендује најмање до 20. јануара, када ће његов наследник Џо Бајден преузети дужност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)