ПРЕВАРЕ У БРИТАНИЈИ: Продају вакцине против короне, које су бесплатне

Танјуг

11. 01. 2021. у 15:09

ПРЕВАРЕ У БРИТАНИЈИ: Продају вакцине против короне, које су бесплатне

Фото архива

ВЕЛШКИ званичници скренули су пажњу грађанима на случајеве превара са ковид-19 вакцинама, где су неки људи давали новац за вакцине које су иначе бесплатне, а неке жртве су и примиле такве вакцине непознатог порекла, како у Велсу тако и у другим деловима Британије.

Национална здравствена служба (НХС) иза које стоји држава, тренутно врши бесплатну имунизацију у Великој Британији, а министар здравља Велса Вон Гетинг упозорио је јавност на преваре које се дешавају са Ковид-19 вакцинама.

-Постоји низ превара у вези са Ковид-19, укључујући посебно тешко дело у којој су људи преварени да плате непознату вакцину против корона вируса, а затим им је извршена вакцоинација - рекао је Вон Гетинг на конференцији за штампу, преноси Ројтерс.

-Желим да будем јасан - наша НХС никада неће тражити од некога да плати Ковид-19 вакцину. Оне су бесплатне. НХС никада неће тражити ваше банковне податке, а вакцине на ваша улазна врата не достављају људи који нису идентификовани као особље НХС - нагласио је министар.

Упозорење министра уследило је након што је Национална агенција за криминал (НЦА) прошле недеље позвала јавност да буде на опрезу, извештавајући да преваранти траже од старијих и угрожених људи накнаду за приступ лажним или непостојећим вакцинама.

Лондонска полиција известила је у петак да је преварант од једне 92-годишње жене узео 160 фунти за наводну вакцину и убо је у руку нечим, што је она описала да јој је личило на пикадо, након што се ненајављено појавио у њеној кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)