ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ КАПИТОЛА ИЗВРШИО САМОУБИСТВО? Још једна смрт након нереда у Сједињеним Државама

Novosti online

11. 01. 2021. у 09:28

ПОЛИЦАЈАЦ ветеран, припадник полиције Капитола, места где су се прошле недеље одиграли нереди у којима је било мртвих, наводно је извршио самоубиство, саопштили су данас званичници, пренео је Њујорк пост.

ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ КАПИТОЛА ИЗВРШИО САМОУБИСТВО? Још једна смрт након нереда у Сједињеним Државама

Фото: Танјуг/АП Пхото

То је још један ударац за полицију задужену да чува Конгрес, јер је један полицајац преминуо током нереда прошле среде. У питању је Хауард Либенгуд (51), који је умро у суботу док није био на дужности, саопштила је полиција.

- Он је био припадник одељења које је чувало Сенат и у нашем одељењу је био од априла 2005. године. Наше мисли и молитве су са његовом породицом, пријатељима и колегама. Молимо да његова породица, полицајци и њихове породице буду поштеђени узнемиравања током овог врло тешког периода - наводи се у саопштењу полиције.

Полицијско одељење није затворило случај и још истражује околности под којима је преминуо, али новинска издања и репортери, попут ''Панчбол њуза'', тврде да је Либенгуд одузео себи живот, додаје "Њујорк пост", наводећи да се не зна шта је узрок таквог чина.

Одељеље капитолске полиције је под интензивним надзором због пропуста око демонстаната који су упали у Конгрес, а шеф Стивен Санд је поднео оставку, која ће бити на снази од 16. јануара.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)