СИТУАЦИЈА У ИТАЛИЈИ ИЗВАН КОНТРОЛЕ: Скоро 20.000 новооболелих

Танјуг

10. 01. 2021. у 10:09

У Италији је данас регистровано умрло 483 заражених ковидом-19 су преминула, а готово 20.000 је новооболелих, јавља Анса.

СИТУАЦИЈА У ИТАЛИЈИ ИЗВАН КОНТРОЛЕ: Скоро 20.000 новооболелих

Фото Танјуг-АП

Бројеви су нижи, незнатно, него предходни дан, али дневне осцилације епидемиолошких података не мењају генерално стање које се погоршава, пише агенција.

По речима директора италијанског Удружења за инфективне болести Масима Андреонија, “епидемија корона вируса у Италији је још увек изван контроле и вирус слободно циркулише у целој земљи”.

Његов колега, примаријус болнице “Сако” у Милану Машимо Гали, у интервјуу за дневни лист “Коријере дела сера” тврди да ће наредна два месеца бити одлучујућа у против заразе.

- Неопходно је максимално онемогућити ширење вируса, пооштравањем мера ограничења и масовном вакцинацијом да би се стрворила баријера између вируса и особа које су лакше подложне зарази- каже професор Гали.

По његовим речима, комбинацијом масовног вакцинисања, пооштравањем антиковид мера, и уз чињеницу да је у Италији тренутно око пет милиона особа имуно на вирус јер су прележали заразу, могла би се створити баријера против ширења заразе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)