ТРАМП ПОТПУНО БЛОКИРАН: После Твитера, Закенберг га избрисао и са Фејсбука и Инстаграма, ево шта је образложење за то

Танјуг

10. 01. 2021. у 07:27

НАЈВЕЋЕ друштвене мреже су блокирале налоге америчког председника Доналда Трампа после насилног упада његових присталица у амерички Конгрес у Вашингтону у среду када је живот изгубило петоро људи.

ТРАМП ПОТПУНО БЛОКИРАН: После Твитера, Закенберг га избрисао и са Фејсбука и Инстаграма, ево шта је образложење за то

АП фото

Након недавних нереда у Вашингтону,Твитер је одлучио да трајно суспендује налог америчког председника Доналда Трампа због "ризика од даљег подстицања на насиље", преноси АП.

- Након детаљног прегледа недавних твитова са @реалДоналдТрумп налога и контекста око њих трајно смо суспендовали налог због ризика од даљег подстицања насиља - саопштила је компанија у твиту.

Поред тог налога, у међувремену је суспендован и налог који Трамп користи за кампању @ТеамТрумп, такође му је онемогућено да користи званични налог председника САД на тој мрежи @ПОТУС .

Марк Закерберг, шеф Фејсбука и Инстаграма, такође је суспендовао Трампа бар две недеље док се не заврши мирна транзиција власти у САД, јер, како сматра, Трампово коришћење тих "услуга током овог периода представља превелик ризик".

Трамп је одговорио да је потез Твитера био предвидив и да са другим компанијама ради на томе да изгради платформу на којој он и његови пратиоци неће бити ућуткивани.

Друштвена мрежа Парлер, могућа је алтернатива за Трампа јер је то платформа на коју су многи грађани и политичари прешли због револта изазваног све већом цензуром, а коју користе и његови синови Ерик и Доналд Јуниор.

Гугл је из своје „плеј продавнице“ уклонио друштвену платформу Парлер, а Епл је запретио да ће је уклонити из свог „Ап Стор“-а ако она убрзо не измени своје политике о ублажавању садржаја, рекао је извршни директор Парлера Џон Мец.

Парлер је друштвена мрежа на коју су сада присутне многе присталице америчког председника Доналда Трампа након што су им суспендовани профили на осталим друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)