ПОЧИЊЕ ЛОВ НА ДЕМОНСТРАНТЕ ЗБОГ УПАДА У КАПИТОЛ: Можда сте напустили Вашингтон, али закуцаћемо вам на врата

Танјуг

09. 01. 2021. у 09:25

ФЕДЕРАЛНИ тужилац Кен Кол рекао је да ће против члана државне скупштине Западне Вирџиније Дерека Еванса бити подигнута оптужница након што је "себе снимао за време упада у Конгрес".

ПОЧИЊЕ ЛОВ НА ДЕМОНСТРАНТЕ ЗБОГ УПАДА У КАПИТОЛ: Можда сте напустили Вашингтон, али закуцаћемо вам на врата

Фото: ЕПА

Кол је такође навео да ће бити оптужен и Ричард Барнет из Арканзаса због упада у канцеларију Ненси Пелоси "где је оставио поруку и однео њену пошту".

Вршилац дужности секретара за правосуђе Џефри Розен такође је објавио да ће Федерални истражни биро (ФБИ) у сарадњи са полицијом престонице Вашингтона водити истрагу смрти припадника полиције Капитола Брајана Сикника, који је у болници преминуо од повреда задобијених док је бранио Капитол.

- Иако сте напустили подручје Вашингтона, и даље можете да очекујете да вам неко закуца на врата ако утврдимо да сте били умешани у криминалну активност на Капитолу - рекао је помоћник директора канцеларија ФБИ за Вашингтон Стивен Дантуоно током телефонског брифинга за новинаре.

Дантуоно је одбио да истрагу Сикникове смрти окарактерише као истрагу убиства, наводећи да се и даље испитују околности тог случаја.

- Не желимо сада да о томе говоримо зато што је реч о активној истрази - навео је званичник ФБИ.

Полиција Капитола саопштила је да одсек за убиства полиције Вашингтона истражује смрт полицајца.

- Наше мисли и молитве су уз породицу и колеге припадника полиције Капитола Брајана Сикника који је синоћ подлегао повредама које је задобио бранећи Конгрес, против насилне руље која је упала 6. јануара - навео је Розен у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)