НЕМА ВИШЕ ТВИТОВАЊА: Твитер трајно забранио налог Доналду Трампу (ФОТО)

Novosti online

09. 01. 2021. у 00:50

ТВИТЕР налог америчког председника Доналда Трампа је „трајно суспендован“, односно забрањен.

НЕМА ВИШЕ ТВИТОВАЊА: Твитер трајно забранио налог Доналду Трампу (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Компанија је саопштила да постоји ризик од насиља због начина на који се његове поруке тумаче.

- После детаљних прегледа недавних твитова Доналда Трампа и контекста истих, одлучили смо да га трајно суспендујемо због ризика од даљег подстицања на насиље - компанија је објавила у петак увече.

Као увредљиве твитове који су довели до забране, Твитер је цитирао Трампа који је рекао да неће ићи на инаугурацију Бидена и да 75 милиона америчких патриота који су гласали за њега „неће бити непоштовани или третирани неправедно на било који начин, у облику или форми”.

- Ови твитови „морају се тумаче у контексту ширих догађаја у земљи и на начине на који председникове изјаве могу мобилизовати различиту публику, као и да могу да доведу до подстицања насиља, а у контексту свега што се дешавало и што је са овог налога стигло последњих недеља - саопштио је је Твитер, уз напомену да ове поруке представљају „величање насиља“.

Твитер је већ привремено блокирао Трампов налог после упада Трампових присталица у зграду Капитола у среду и упозорио да ће додатна кршења правила са председникових налога да доведу до трајне суспензије налога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)