МЕДИЈСКА ХАЈКА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Волстрит журнал - "Прешао је границу", то је за импичмент!

Танјуг

08. 01. 2021. у 17:31

УРЕДНИШТВО америчких новина "Волстрит журнал" позвало је председника Доналда Трампа да поднесе оставку како би се избегао могући други опозив у Представничком дому.

МЕДИЈСКА ХАЈКА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Волстрит журнал -  Прешао је границу, то је за импичмент!

Фото: ЕПА

Непотписани текст на уредничкој страници листа, за који се сматра да заступа ставове републиканског естаблишмента, осудио је председникове поступке и позиве домонстрантима, за које је рекао да су "подстакли" нереде у среду, преноси ББЦ.

- Ово је био напад на уставни процес преноса власти након избора. То је такође био напад на законодавно тело од стране извршне власти која се заклела да ће држати закона Сједињених Држава. Ово превазилази пуко одбијање да признамо пораз. По нашем мишљењу, ово прелази границе устава које господин Трумп раније није прешао. То је за импичмент - наводи Волстрит журна.

- Ако господин Трамп жели да избегне други импичмент, најбољи пут за њега би био преузимање личне одговорности и подношење оставке. Ово би било најчистије решење јер би председничке дужности одмах предале господину Пенсу - предложио је амерички лист.

На страницама Волстрит журнал у власништву Руперта Мердока, републикански председник Трамп био је често критикован у прошлости, али ово је до сада најоштрија порука упућена одлазећем председнику, преноси ББЦ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)