РУСИ САТИРУ ЏИХАДИСТЕ У ВЕЛИКОЈ ПУСТИЊИ: Авиони нон-стоп у ваздуху, осветиће сиријске саборце

Новости онлине/Ђ. М.

05. 01. 2021. у 15:05

КАКО наводе извори такозване Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР), руски авиони су за 48 сати извели више од 100 ваздушних удара на положаје Исламске државе у Сиријској пустињи.

РУСИ САТИРУ ЏИХАДИСТЕ У ВЕЛИКОЈ ПУСТИЊИ: Авиони нон-стоп у ваздуху, осветиће сиријске саборце

Фото: Министарство одбране Руске Федерације/Депоситпхотос

У исто време Сиријска арапска армија и Националне одбрамбене снаге наставиле су операције "чишћења" пустиње од опасних ћелија разбијене Исламске државе.

Трупе лојалне председнику Башару ал Асаду су такође заузеле положаје дуж стратешки важног ауто-пута Рака-Саламиа у пустињи Хама.

Јуче су припадници Исламске државе извели крвави напад на аутобус и неколико аутомобила који су ауто-путем из Дамаска путовали у Раку. У заседи недалеко од области Вади ал-Озајб је погинуло 12 сиријских војника и троје цивила, укључујући и девојчицу, док је повређено 16 људи.

Подсећамо, 30. децембра је Исламска држава извела добро испланирану акцију напада на три аутобуса којима су сиријски војници путовали на фронт.

Тада је погинуло чак 39 бораца лојалних Дамаску, док је велики број повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Gojko

05.01.2021. 17:08

Vest od pre sat vremena,ruska avijacija je u ogromnoj sirijskoj pustinji dejstvovala prema teroristima islamske države i to-9 vazd. udara oko Resafe,7 u području Homsa,6 Hame i 11 vazdušnih napada na području pustinje oko Dejr Ezora.

Gojko

05.01.2021. 17:51

@Gojko - Upravo sam pronašao podatak da su u pomenutom napadu 15 terorista,prethodnu NOĆ,na konvoj autobusa i cisterni sa gorivom,poginulo i 6 terorista isl. države,dok ih je 9 pobeglo.Nekoliko kamiona cisterni je izgorelo.Čudno je da se kreću noću...