ТРАМП НАПУШТА АМЕРИКУ?! Иде из земље уочи инаугурације, круже гласине о дестинацији

Танјуг

05. 01. 2021. у 12:21

БРИТАНСКИ медији објавили су да ће амерички председник Доналд Трамп отпутовати из САД дан уочи инаугурације изабраног председника Џоа Бајдена како би присуствовао турниру у голфу који се одржава у Шкотској.

ТРАМП НАПУШТА АМЕРИКУ?! Иде из земље уочи инаугурације, круже гласине о дестинацији

Фото Танјуг АП

Своје спекулације медији су засновали на податку да је на шкотском аеродрому Прествик најављен долазак војног авиона из САД који обично користи актуелни амерички председник.

Британски Сандеј пост пише да би Трамп могао да планира пут у Шкотску како би избегао Бајденову инаугурацију, као и да је аеродром Прествик објавио да 19. јануара очекује долазак америчког војног Боинга 757 који Трамп најчешће користи.

Сви ти наводи поткрепљени су тврдњом да су на том шкотском аеродрому у новембру били неко време смештени авиони америчке војске и да је требало да врше 3Д извиђање председничког одмаралишта Турнбери.

Како се наводи, сваки авион којим је Трамп летео има неки посебан знак, попут његовог приватног авиона који се зове Тајсон 1.

Додаје се и да су контролори лета добили податке о доласку авиона са посебним знаком неколико недеља раније, али да им није речено када је то пријављено.

Анонимни извор са аеродрома рекао је листу да је пријављен долазак америчког војног авиона 757 који обично користе потпредседник или Прва дама, док се долазак председничког авиона најављује много раније због свих потребних припрема.

Портпарол Беле куће Џад Дир рекао је да Трамп још није завршио планове за дан инаугурације.

Сандеј пост наводи даље да уколико Трамп допутује у Шкотску прекршиће рестриктивне мере, будући да је одмаралиште Турнбери затворено до 5. фебруара.

У влади Шкотске нису хтели да коментаришу могући Трампов долазак, већ су поручили да је то у надлежности британске владе, а у Министарству спољних послова, као ни у управи аеродрома Прествик нису желели ништа да коментаришу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)