НЕСУГЛАСИЦЕ У ВЕЗИ СА ЗАКОНОМ У АСУТРИЈИ: Опозиција се противи "откључавању"

Танјуг

04. 01. 2021. у 12:13

НЕСУГЛАСИЦЕ У ВЕЗИ СА ЗАКОНОМ У АСУТРИЈИ: Опозиција се противи откључавању

Фото: ЕПА

ЗБОГ најаве опозиције да ће блокирати измену закона о Ковид-у, којим је требало да се омогући „откључавање“ грађана који буду учествовали у масовном тестирању и буду имали негативан резултат, влада најављује да ће закључавање бити продужено.

Наиме, влада је намеравала да омогући грађанима који се буду тестирали да од 18. јануара, када је требало поново да отворе све радње, угоститељски објекти, културне установе, туризам, да се „откључају“ недељу дана раније од оних који не желе да се тестирају.

Опозиција је најавила блокаду измене закона, па сада, како тврди АПА, влада намерава да продужи меру закључавања, која је на снази од 26. децембра, за све до 24. јануара, а обухвата радње, ресторане, туристичке фирме и школе до 24. јануара.

То би уједно значило да би строги режим уласка у земљу, који предвиђа обавезан десетодневни карантин, који се може прекинути тек након пет дана изолације негативним тестом, био продужен до 24. јануара.

Министарство здравља заказало је за данас разговоре са опозицијом и покрајинама, али је мало вероватно да ће опозиција променити свој став и омогућити усвајање предлога измене закона, који је упућен на разматрање 31.децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)