НОВИ СОЈ КОРОНА ВИРУСА УНЕТ ИЗ БРИТАНИЈЕ У ГРЧКУ: Могуће је продужење полицијског часа

Novosti online

03. 01. 2021. у 20:44

НОВИ СОЈ КОРОНА ВИРУСА УНЕТ ИЗ БРИТАНИЈЕ У ГРЧКУ: Могуће је продужење полицијског часа

Илустрација Фото: ЕПА

УКУПНО је прегледано шест путника пристиглих из Велике Британије.

Здравствене власти у Грчкој забринуте су због откривања нове мутације вируса корона, који је најпре откривен у Великој Британији, а закључено је да га карактерише већа преносивост.

Нови случајеви идентификовани су током инспекције Института за медицинска и биотехнолошка истраживања атинске академије.

Како преноси телевитија АНТ1, мутирани вирус откривен је у четири случаја, а у питању су путници који су се вратили из Британије. Чини се да је ово откриће допринело одлуци о строжим превентивним мерама, које укључују полицијски час, а које је влада најавила за наредну недељу. Укупно је прегледано шест путника пристиглих из Велике Британије.

Сви нови подаци биће узети у обзир на сутражњем састанку Комитета стручњака, где ће бити донете одлуке у вези са отваранејм школа 11. јануара.

(Телегаф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Golub

04.01.2021. 00:12

Sve samo da se podstice strah u ljudima. Britanija novi soj, Grcka ga dobila, Holandija fatalne smrti. Voleo bih da se prestane ova presija i divljanje u korist vladajucih sirom sveta. Da li se radi obdukcija da se zna šta je tačan uzrok smrti? Da se moze preventivno delovati tog nekog uzroka....!!! Glupost, pa potrebno je pokrenuti vakcinu u masu, kako bi je opravdali i zaradili na njoj...