ОПТИМИСТИЧАН САМ, АЛИ ЧЕКА НАС ТЕШКА БОРБА: Новогодишња порука британског премијера грађанима

Танјуг

31. 12. 2020. у 22:54

ОПТИМИСТИЧАН САМ, АЛИ ЧЕКА НАС ТЕШКА БОРБА: Новогодишња порука британског премијера грађанима

Фото: Танјуг/АП Пхото

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон је у данашњој новогодишњој поруци рекао је да је оптимистичан, али да је пред Британцима и даље тешка борба са корона вирусом.

Четири нације су још далеко од нормалности одласка у пабове, на концерте, ресторане или позоришта, али "светионик наде је упаљен" заваљујући вакцини, рекао је премијер обраћајући се Енглезима, Шкотима, Велшанима и становницима Северне Ирске.

“Знамо да имамо пред собом тешку борбу, која ће трајати недељама и месецима, због новог соја болести који тражи нови опрез," истакао је Џонсон.

Британски премијер је искористио је новогодишњу поруку да би захвалио људима на првој линији у борби против пандемије - здравственим радницима, лекарима, трговцима, возачима, преносе светски медији.

Осврћући се на Брегзит, рекао је да је "ово невероватан тренутак - имамо своју слободу у својим рукама и остаје нам да из тога извучемо најбоље".

Сада смо слободни, нагласио је британски премијер, да склапамо трговинске уговоре широм света и слободни да испунимо амбицију да будемо суперсила у науци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Radoslav Jovanović

31.12.2020. 23:34

Sve više zaraženih i umrlih a on je još optimista? Svojim potezima je doprineo rasplamsavanju epidemije i sad nudi lični optimizam? Postoji li odgovornost političara u toj zapadnoj "demokratiji"? Kad izgube moć da otimaju doći će do izražaja ta njihova "demokratija" koju stalno pominju.