НОВИ СУКОБИ У КАРАБАХУ: Пала мртва глава, Јермени напали Азере

Novosti online

28. 12. 2020. у 08:55

НОВИ СУКОБИ У КАРАБАХУ: Пала мртва глава, Јермени напали Азере

Фото: ЕПА

МИНИСТАРСТВО одбране Азербејџана саопштило је да је јерменска „оружана група“ напала азербејџанске позиције у Карабаху.

- Двадесет седмог децембра, око 15.30 нелегална оружана група или један од шест одреда јерменских снага који су остали на територији (Карабаха) извели су напад на јединице азербејџанске војске у селу Агдам, Хоџевендски регион - наводи се у саопштењу.

Том приликом је погинуо један азербејџански војник, док је још један повређен.

Према подацима Министарства одбране, након пружања прве помоћи рањени војник је пребачен у болницу и налази се ван животне опасности.

- Као резултат предузетих мера, свих шест чланова илегалне јерменске оружане групе су ликвидирани - закључује се у саопштењу.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)