АУСТРИЈА ПО ТРЕЋИ ПУТ "ПОД КЉУЧЕМ": Од поноћи на снагу ступиле нове мере, најављен и строги режим уласка у земљу

Тањуг

26. 12. 2020. у 00:46

АУСТРИЈА ПО ТРЕЋИ ПУТ ПОД КЉУЧЕМ: Од поноћи на снагу ступиле нове мере, најављен и строги режим уласка у земљу

Фото: ЕПА

У АУСТРИЈИ су од поноћи на снагу ступиле нове пооштрене мере у борби против пандемије корона вируса, којим се та земља поново закључава, трећи пут ове године.

Треће закључавање трајаће месец дана, до 26. јануара, али ће за оне који буду учествовали у добровољном масовном тестирању "откључавање" бити могуће од 18. јануара.

Новим закључавањем поново је на снагу ступио целодневни полицијски час, а из куће је могуће изаћи у куповину свакодневних потрепштина, због одласка код лекара, на посао, али и пружања помоћи другима, те и у шетњу или на индивидуално бављење спортом због психичког и физичког здравља.

Пооштрене мере предвиђају значајно смањење контаката, тако што је једном домаћинству омогућено да има контакт са само једном особом из другог домаћинства.

о значи да ни за Нову годину неће бити могуће напуштати кућу без ваљаног разлога, као ни славље са онима који нису укућани.

Све продавнице, изузев продавница намирница, дрогерија, пекара, месара и слично, као и апотека, су затворене.

Такође, сервиси за аутомобиле и бицикле остају отворени.

Остају затворени и ресторани и хотели, као и културне установе.

На јавним местима остаје правило дистанце о једног метра према другим особама, а у затвореном простору мора се носити и маска.

Такође, до 18. јануара на снази је строжи режим уласка у Аустрију, који предвиђа обавезан десетодневни карантин, који се може прекинути негативним тестом, али тек након пет дана изолације.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)