ЧУВЕНИ ЛЕТЕЋИ ТЕНК У АЛЖИРУ: Екстремно низак лет Ми-24 у пустињи (ВИДЕО)

Novosti online

24. 12. 2020. у 21:53

РАТНО ваздухопловство Алжира у саставу наоружања поседује хеликоптере Ми-24 „Супер Хајнд Мк. III“ који се сматрају ретком модификацијом чувеног совјетског „летећег тенка“.

ЧУВЕНИ ЛЕТЕЋИ ТЕНК У АЛЖИРУ: Екстремно низак лет Ми-24 у пустињи (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

На интернету се појавио видео на коме је приказан лет овог хеликоптера на екстремно малом растојању од земље.

Ова летелица се прилично активно користи у пустињским областима током војних вежби различитих нивоа, пише портал „рг.ру“. 

Верује се да овакве вештине омогућавају пилотима да се неприметно приближе метама и овакво умеће значајно отежава рад противваздушних средстава.

Ми-24 „Супер Хајнд Мк. ИИИ“, на чијој су модернизацији радили јужноафрички стручњаци, споља се разликују од уобичајених верзија авиона Ми-24, јер у предњем делу поседују специјални вишеканални систем нишањења испод кога је монтиран аутоматски топ калибра 20 милиметара са борбеним комплетом од 840 метака.

Навођено оружје чине ракете „Ингве“, направљене у Јужној Африци, са ласерским системом за навођење и дометом до 5.000 метара. Као наоружање се могу користити и бомбе и ненавођени пројектили различитих врста.

Маса хеликоптера је 9.700 кг, а максимална брзина до 320 километара на час.

Тренутно је у употреби више од 30 таквих модернизованих летелица, које заједно са Ми-28ХЕ руске производње, чине основу ваздухопловства Алжира.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)