ПОЧЕТАК КРАЈА ЕУ: Шок прогноза Најџела Фаража

Novosti online

24. 12. 2020. у 12:51

ПОЧЕТАК КРАЈА ЕУ: Шок прогноза Најџела Фаража

Најџел Фараж / Фото АП

НАЈЏЕЛ Фараж, оснивач Странке за Брегзит, сумња да ће Велика Британија остати превише уско усклађена с правилима Европске уније након што премијер Борис Џонсон постигне трговински споразум са Унијом.

- Једно је победити у рату, друго је победити у миру: сумњам да ћемо се наћи у превише уској вези са правилима ЕУ у годинама које долазе - рекао је Фараж за „Талк Радио“, преноси Ројтерс.

Он је додао и да се нада да је ово почетак краја Европске уније.

Фараж сматра да је споразум бољи од ситуације од пре пет година, али да није довољно добар за британску економију.

- Да ли је договор бољи од оног што смо имали пре пет година? Да, јесте. Да ли је довољно добар да нам омогући да постанемо Сингапур, који је стварно растућа економија у успону? Не - нагласио је Фараж током интервјуа британском радију.

Фаража, који је 2014. године довео свој УКИП до највећег броја освојених гласова на Европским изборима, а затим га напустио и основао Странку за Брегзит, политички аналитичари сматрају одговорним за победу опције Брегзита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

zoran

24.12.2020. 14:08

Gospoda englezi vjeruju samo sebi, i gledaju da komsiji crkne krava, kako bi mogli na stetu drugih imaju bolji zivot.Zato je bolje da sto prije idete iz eu, jer cete biti samodostojni sami sebi i ostavite da drugi zive i rade kako mogu bez takozvane vase pomoci.