"ИРАН ЋЕ СКУПО ПЛАТИТИ" Израелски генерал се не шали, постаје веома озбиљно!

Novosti online

21. 12. 2020. у 20:36

ИЗРАЕЛСКА војска је упутила јасну претњу Ирану и његовим савезницима. Данас, у понедељак, шеф кабинета израелске војске Авив Кочави запретио је Ирану и његовим партнерима у региону да ц́е платити високу цену у случају напада на Израел.

ИРАН ЋЕ СКУПО ПЛАТИТИ Израелски генерал се не шали, постаје веома озбиљно!

Фото: ЕПА

- Ниво реакције и сви планови спремни су за израелску војску у случају било каквих напада - нагласио је Кочави током говора на церемонији доделе медаља за "Војну акцију".

- У протеклих годину дана успели смо да спречимо операције инфилтрације на југу и северу; спречили смо нападе због широко распрострањених активности и ноц́них хапшења у Јудеји и Самарији као и на Западној обали. Открили смо терористичке тунеле, такође зауставили смо сајбер нападе и пресрели ракете испаљене према Израелу - рекао је Кочави.

- Уз све то, израелска војска је била у стању да управља ефикасном превенцијом рата, што су кораци који смањују способности и стратешке претње, а самим тим спречавају избијање рата; то је мера која одражава способности израелске одбране у свом најбољем облику - што је у очима његових непријатеља иницијативна војска. Креативан, ефикасан и нападачки војник извршава своје задатке прецизно, изненађујуц́е и професионално - рекао је Кочави.

- Овај превентивни рат укључује дугу и сложену серију војних операција на свим фронтовима. Неке од њих су видљиве, а неке су тајне, а све смањују и уклањају претње, доприносе стварању бољих услова за деловање снага израелске војске у садашњости и будуц́ности, и појачавају снагу одврац́ања и утичу на форму - додао је Кочави.

- Од недавно слушамо о јачању иранских претњи држави Израел. Ако Иран и његови партнери, чланови радикалне опције, било да су из Ирана или друге државе, предузму било какву акцију против Државе Израел , видец́е да је њихово партнерство скупо и цена веома висока - додао је Кочави.

Нагласио је да ц́е израелска војска напасти силом све "који су били делимични или потпуни партнери, близу или далеко, у било којој акцији против Државе Израел или против израелских циљева".

- Говорим ствари једноставно и описујем нашим непријатељима ситуацију о нивоу реакције и сви планови су спремни и припремљени за њих.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)